Ekonomisk Politik

0
518
ekonomisk-politik

Populisternas Ekonomiska Politik i Korthet

Sveriges ekonomiska system ska vara fri marknadsekonomi som tar makten från privatbankerna och ger den till arbetarna.

Alla pengar, inte bara kontanterna, skall förstatligas, men inte bankerna.

Sveriges valuta – Kronan – ska behållas. Sverige ska kunna bedriva en självständig finans-, valuta- och räntepolitik, inte ingå i ett internationellt valutasamarbete (Euro), av den typ som Europeiska Unionen bedriver.

Riksdag och Regering ska fortlöpande arbeta med att minska statsskulden, syftande till likvidation av denna, eller vägra återbetalning (kvittning) då bankerna lurade sina kunder med olagliga pengar

Avskaffandet av kontanterna – mynt och sedlar – ska stoppas. Tvång för alla att acceptera
kontanter

Arbetspengar = Arbetsbaserad penningutgivning

Endast det svenska folket ska utfärda pengar genom Riksbanken, såväl kontanter som digitala pengar. Pengarna som skapas ges ej ut som lån – men som bidrag utan räntekrav – utan bland annat som investeringar i samhällsnyttiga projekt. Dessa pengar får ej heller återkrävas av staten. Detta manifesterar principen om arbetsrelaterad penningutgivning. Pengar ska inte backas upp med guld som igår, inte heller med skuld som idag, utan med arbete för att ge den förvärvsarbetande en mäktig position i samhället. Genom detta försvinner också inflation och deflation då penningmängden alltid motsvarar bruttonationalprodukten Alla ekonomiska bubblor och arbetslösheten kommer att försvinna. Eftersom staten kan ge ut pengar för sitt eget behov, behövs nästan ingen annan beskattning. Skattetrycket kan på detta sätt sänkas med upp till 90%.

Privatbankernas kapitaltäckningskrav ska höjas till 100%. En bank ska aldrig kunna låna ut pengar den inte har. Insatta medel ska hållas på bankens klientmedelskonto och får inte ägas av banken och eller ingå i bankens balansräkning. På så sätt behövs inga insättningsgarantier.

De pengar som bankerna lånat ut utan kapitaltäckning, cirka 98 procent, är olagliga pengar och därför måste privatbankerna låna dessa från Riksbanken genom en enkel ombokningstransaktion. Riksbanken skall få en liten ränta på dem. På så sätt måste bankerna långsamt återbetala till folket vad de tagit i smyg Derivatinstrument, derivathandel och nakenblankning kriminaliseras. Detta gäller även för svenska banker på utländska marknader Även silver skall momsbefrias. Kontantväsendet ska skyddas i Grundlagen. Bankoktroj ska villkoras med att bankerna hanterar kontanter. Att vägra ta emot kontanter som betalning för varor och tjänster, görs till ett brott. Människor måste ha rätten att ta ut sina tillgångar från bankerna, för att välja andra sparformer än banksparande Alla de finansiella restriktioner och övervakningslagar och förordningar som tillkommit i kölvattnet efter det så kallade kriget mot terrorn som startade 11 september 2001, förpassas till historiens skräpkorg.

Förbudet i EU-kontraktet (Artikel 123:1 AEUV) om att staten inte får låna pengar av en centralbank, måste avskaffas

Alla kommuner ska införa en kommunintern bank, det vill säga kommunalt ägda banker

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.